Saturday, March 21, 2015

Як правильно і ефективно утеплити будинок з цегли?

Цегляні будинки є дуже популярними серед багатьох людей, оскільки вони володіють великою кількістю переваг. Сюди відноситься довговічність, міцність, стійкість до численних впливів і інші позитивні властивості.

Однак для комфортного постійного проживання в такій споруді потрібно приділити досить багато часу якісному утепленню, без якого в житлових приміщеннях в холодну пору року буде дуже холодно, тому доведеться дуже багато коштів витрачати на опалення, що не є оптимальним для багатьох людей.

Процес утеплення цегляного будинку вважається досить складним, оскільки тут потрібно здійснювати цілий комплекс заходів, за допомогою яких можна домогтися бажаного результату.
Як утеплити будинок з цегли?

Самим раціональним рішенням буде проведення процесу утеплення безпосередньо після закінчення будівництва споруди. Однак нерідко будинки будуються досить довгий час, тому утеплення починає проводитися через кілька років, після зведення цегляної коробки.

Тому спочатку потрібно дуже добре вивчити наявне будову, щоб визначити, які його ділянки є найбільш уразливими, оскільки саме на них потрібно робити ухил під час проведення даних робіт. Слід зазначити, що для повчання ефективного результату від утеплення потрібно приділяти увагу не тільки стінам, але й підлозі в будинку, а також даху і укосів. Справа в тому, що нерідко саме через ці ділянки будови йде найбільша кількість теплого повітря з житлових приміщень, тому їм необхідно іноді приділяти навіть більше уваги, ніж стін.

Починається робота з поліпшення теплоізоляційних характеристик будинку з горищного перекриття. Найчастіше в таких спорудах створюється двосхилий дах, в якій застосовуються легкі матеріали. В результаті через дах в мансарду, а також в житлові приміщення надходить дуже багато холодного повітря.

Тому потрібно між усіма кроквами даху укласти теплоізоляційні матеріали, укриті гідроізоляцією і пароізоляцією. Найчастіше для цих цілей застосовуються плити мінеральної вати, які потрібно розрізати на певні елементи, які дуже щільно входитимуть в порожнині, наявні в кроквяної конструкції.

Додатково матеріал слід прикріпити до елементів даху за допомогою різних кріпильних елементів, щоб бути впевненим, що він ніяким чином не впаде. Таким чином, процес утеплення даху вважається неймовірно простим і швидким, а також на його організацію витрачається невелика кількість часу і коштів. При цьому можна істотно знизити кількість холодного повітря, що проникає в приміщення.

Наступний етап роботи, пов'язаної з утепленням цегляного будинку, полягає в утепленні всіх віконних прорізів. Нерідко використовуються досить неякісні конструкції, створені з дерева або інших матеріалів, через які в приміщення проникає холодне повітря. У цьому випадку доведеться провести стандартну процедуру утеплення отвору, для чого можна застосовувати різні відповідні методи і матеріали.

Однак якщо в новому будинку встановлювалася пластикові вікна, то вони зазвичай забезпечують ефективний захист житлових приміщень від протягів, тому можна не хвилюватися, що через них буде надходити холодне повітря.

Наступний етап роботи полягає в грамотному утепленні підлоги, оскільки нерідко від них надходить дуже багато холоду. Справа в тому, що вони формуються на фундаменті, який створюється зазвичай за допомогою бетонного розчину. В результаті від самої основи і грунту йде сильний холод. Щоб цього уникнути, слід провести утеплення підлог, а виконати цю роботу насправді дуже просто. Для цього потрібно зняти оздоблювальні матеріали, якщо вони є, а в результаті відкриються бетонні перекриття або лаги підлоги.

Між лагами слід укласти плити утеплювача, а також можна використовувати для цих цілей керамзит, який висипається на підставу рівним шаром і забезпечує ефективне утеплення підлоги. Далі укладається настил, а тільки потім можна виконати укладання підлогового покриття, а в результаті можна отримати приміщення, в які не буде проникати холод від фундаменту.

Тільки потім можна приступати до утеплення стін, а після цієї роботи можна створити будинок, який буде дуже затишним і теплим навіть у найсуворіші морози. Найоптимальнішим варіантом буде зовнішнє утеплення цегляного будинку, яке виконується за унікальною технологією.

Спочатку потрібно фасади повністю покрити шаром якісного і надійного клею, який повинен володіти певними характеристиками. Сюди відноситься те, що він повинен бути вологостійким і якісним, а також повинен відрізнятися хорошими антибактеріальними властивостями. Його потрібно наносити на всю поверхню стін, після чого можна приступати до приклеювання плит пінопласту або мінеральної вати.

Ці матеріали слід закріпити на всіх поверхнях фасаду, а між ними повинен бути дуже маленький зазор, оскільки тільки тоді можна забезпечити найбільш оптимальне і ефективне утеплення.

Як тільки весь фасад буде повністю обклеєний даними теплоізоляційними матеріалами, потрібно створювати на поверхнях декоративний шар, для чого спочатку наноситься шпаклівка, а після її остаточного висихання потрібно покрити всі стіни якісною фарбою.

В результаті даних робіт можна дуже добре і оптимально утеплити стіни будинку. Якщо ж хочеться залишити первісний привабливий вигляд цегляного будинку, то можна провести внутрішнє утеплення. Воно нічим не відрізняється від процесу утеплення інших видів стін, створених з різних матеріалів.

Дом из кирпича

Для внутрішнього утеплення спочатку по всьому периметру стін створюється каркас з дерев'яних рейок або металевих профілів, а в його порожнини потрібно щільно укладати плити утеплювача.

Вони додатково можуть фіксуватися, проте зазвичай необхідності в цьому кріпленні не виникає. Далі каркас потрібно обшити гіпсокартоном, який після цього покривається будь-якими іншими оздоблювальними матеріалами.

Таким чином, здійснити повноцінне та ефективне утеплення цегляного будинку досить просто, а за допомогою цієї роботи можна отримати будинок, який буде не тільки красивим і довговічним, але і дуже теплим і комфортним для життя.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.v-tadawul.net uralpublic.ru vashdoctor.in.ua vazhelpgid.ru vcl-rf.ru vbatle.ru vervilsportschool.ru vet09.ru velostil.pro uznay-sam.ru