Saturday, March 21, 2015

Облицювання мармуром

Краса, естетика, розкіш, елегантність і міцність - ось що привносить у ваш будинок мармурове облицювання. Мармур - декоративний природний камінь, що відрізняється високими характеристиками міцності, довговічності, теплопровідності.

Виходячи з цього, мармур є унікальним будівельним матеріалом, який на сьогоднішній день широко використовується як при внутрішній обробці інтер'єру, так і при облицюванні будівель. Гарний камінь з неповторним малюнком стане родзинкою будь-якого дизайнерського рішення.
Властивості мармуру

Ще з давніх часів мармурові блоки і плити використовувалися в будівництві і обробці величних храмів і прекрасних палаців. Цей природний будівельний матеріал перевірений століттями.

Наділений від матінки-природи високою міцністю, естетичним зовнішнім виглядом, різноманітністю колірної гамми і малюнків, мармур досить простий в обробці. Також натуральний камінь є носієм позитивної енергетики, роблячи позитивний вплив на здоров'я людини.

При створенні інтер'єру мармур використовують і в якості основного матеріалу для облицювання стін, підлоги, цоколя, і як декоративний елемент: мармурові сходи, підвіконня, стільниці, мармурова обробка камінів, карнизи, обробка дверних прорізів та інше.

Використовуючи мармур в облицюванні або як елемент декоративний, слід враховувати якості, якими він володіє - це колір, розмір, особливості сорту, а також метод обробки натурального каменю. Відтінок, колір та інші зовнішні дані мармуру (прожилки, плями, вкраплення і включення) підбираються виходячи із завдань та дизайну приміщень, в яких камінь буде застосований.

Оскільки вибір, що надається ринком мармуру, різноманітний, для вас не складе особливих труднощів підібрати необхідний тон, колір і малюнок, - як для будинку, квартири, так і для офісу.
Розміри мармуру

Залежно від поставленого завдання використовують різні розміри мармуру.

• Щоб виготовити мармурову стільницю, щаблі або підвіконня використовують сляби. Сляб - це полірована або шліфована з однієї сторони мармурова плита розміром до 2000х3200 мм. Як правило, такі плити бувають двох товщини: 20мм і 30 мм.

• При облицюванні стін, підлог, цоколів і виконання більш дрібних декоративних робіт використовується плитка. Вона також має поліровану або шлифованную одну сторону. Найчастіше використовується мармурова плитка таких стандартних параметрів: 305х305х10мм, 400х400х10мм, 300х600х20мм і 600х600х20мм.
Способи обробки мармуру

На сьогоднішньому етапі розвитку мармурове виробництво оснащене безліччю верстатів та інструментів, що дозволяє мармур шліфувати, полірувати, піддавати термічній і механічній обробці. Всі ці способи обробки мають своєю метою надання каменю необхідної форми, фактури, матовості або ж блиску.
Особливості облицювання мармуром

Технологія облицювання мармуром - це трудомісткий процес, так як мармурові плити досить важкі. Дотримуватися правил вкрай важливо, хоча б для того, щоб не довелося заново переробляти.

Існує правило, виявляється ще на стадії підбору облицювального каменю: несумісне не поєднується. Так як мармур - це карбонатна порода, то такі силікатні породи, як піщаник і кварцит, не підходять для основи облицювання.

Наступне правило полягає в правильному підборі кріплення мармурового облицювання. Розрізняють такі види кріплення, які залежать від облицювальної поверхні і розмірів мармурових плит:

• «мокрий» спосіб кріплення ґрунтується на використанні спеціальних клеїв і сумішей для мармуру

• механічний або беськлєєвой спосіб передбачає застосування кріпильних систем

• змішаний вид - у разі комбінації способів плити кріпляться до стіни механічним способом, тобто за допомогою спеціальних кріплень, а порожнечі між плитою і стіною заповнюється клейовим розчином.

Є вимоги з облицювання плиткою, яких слід неухильно дотримуватися. Наприклад, клейовий спосіб не радять використовувати при облицюванні вище п'ятого поверху. Також в облицюванні будівель фахівцями рекомендується застосовувати спеціальні морозостійкі клеї.

Мрамор также широко применяют для облицовки внутренних стен При облицюванні стін «мокрим» способом необхідна грамотна підготовка основи для укладання мармурових плит. Необхідно, щоб вона була гладкою, міцною і без вад. Слід також по можливості посилити адгезивні властивості основи, використовуючи в процесі роботи спеціальні грунтовки та розчини.

Бесклеевой і комбінований монтаж мармурової плити на стіну починається з кріплення металевої сітки, яка виступає як армування. У плиті зверху свердлити отвори, в які поміщаються гачки, що кріплять армуючої сітки до плити. Далі плиту монтують до стіни і виставляють строго вертикально за допомогою спеціальних схилів і рівнів.

Для того, щоб зафіксувати свіжу плитку в необхідному положенні, використовуються дерев'яні або пластикові клини. Якщо існує необхідність закріпити плитку клеєм, в порожнечу між плитою і стіною заливають спеціальний клейкий розчин.

Облицювання плитки і монтаж мармурових виробів рекомендується довірити професіоналам цієї сфери, що володіє і теоретичними, і практичними навичками.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.v-tadawul.net uralpublic.ru vashdoctor.in.ua vazhelpgid.ru vcl-rf.ru vbatle.ru vervilsportschool.ru vet09.ru velostil.pro uznay-sam.ru