Friday, March 20, 2015

Секрети «дерев'яного» інтер'єру!

Яким ми, як правило, уявляємо інтер'єр житлового будинку? Затишним і красивим. Однак навряд чи можна знайти матеріал, який би зміг змагатися по затишку й красі з деревиною. Так, в ній поєднуються вишуканість і простота, сучасність і традиція, м'якість і елегантність. Саме тому "дерев'яні" інтер'єри не вийдуть з моди ніколи.

Коли ж говорити про вироби, виконаних з масиву деревини, то потрібно зазначити, що для інтер'єрних робіт в більшості випадків застосовуються клеєні вироби. Така необхідність в проклейке в першу чергу викликана гигроскопичностью дерева.

Пам'ятайте, що клеєний масив (в порівнянні з цілісним) буде менш піддаватися викривленню, чи не буде розтріскуватися, і він має більшу міцність. До того ж, саме клеєних виробів можна буде додати різні складні форми, які неможливо буде виконати з того ж суцільного масиву.

Звернемо вашу увагу, що стабільність масивної деревини залежить безпосередньо від того, наскільки вона буде висушеної. Так, її оптимальною вологістю є 6-8%. Але, потрібно пам'ятати про те, що навіть добре просушена деревина не може бути застрахованою від лінійної деформації.

А ось для того щоб клеєний виріб не було неоднорідним дуже важлива сортування деревини безпосередньо за типом розпилу (тангенціальний або радіальний), по допустимому розміром і кількістю вад (заболонь, сучки та ін.), А також її відтінку.

Не забувайте, що в інтер'єрі дерево може запросто комбінуватися й з іншими матеріалами, наприклад, зі склом, металом, штучним і натуральним каменем. Однак у деревини і даних матеріалів різні коефіцієнти лінійного розширення, тому в місцях їх стиків частенько передбачають спеціальні зазори, в їх числі і заповнені силіконом.

А тепер кілька слів і про можливі способи декорування дерев'яних поверхонь. Потрібно сказати, що їх безліч: різьба, фарбування в найрізноманітніші кольори (зберігаючи саму текстуру дерева), фанерування шпоном різних порід, інкрустації перламутром або смальтою, маркетрі (деякі складальні малюнки, виконані зі шпону різноманітних форм), декорування шовком і дорогими шпалерами та т.п.

Останнім часом дуже популярним стало штучне зістарювання деревини, тобто надання їй так званого «антикварного» вигляду. Звернемо вашу увагу, що подібного ефекту можна досягти двома способами - хімічним (обкурення, лакування, тонування) або ж механічним (обробка деревини металевими щітками).

Отделка деревом

Потрібно сказати, що тріщини, червоточини, прожилки (саме на видимих ??нам місцях) тільки додадуть вишуканості вашому "дерев'яному" інтер'єру. У якості ж фінішного покриття найчастіше використовують віск або лак, рідше масло.

Лаки можуть бути безбарвними і кольоровими, матовими, глянцевими або напівматовими. Застосовуються, як правило, поліуретанові лаки на розчинниках і на водній основі, що відрізняються своєю стійкістю до стирання, міцністю, довговічністю.

Якщо ж порівнювати їх з воском, то потрібно сказати, що вони краще будуть захищати дерево від різних зовнішніх впливів.

Так, якщо лак створює безпосередньо на поверхні виробу якусь плівку, то віск, навпаки, вбирається в нього, і тим самим зберігає природну текстуру дерева. Віск ж додасть виробу благородного вигляду, але покриття даного типу доведеться регулярно оновлювати.

1 comment:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містере Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ReplyDelete

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.v-tadawul.net uralpublic.ru vashdoctor.in.ua vazhelpgid.ru vcl-rf.ru vbatle.ru vervilsportschool.ru vet09.ru velostil.pro uznay-sam.ru