Tuesday, March 10, 2015

Утеплення балкона

Утеплення балкона потрібно для збереження тепла квартири. А деякі навіть люблять проводити на балконі досить багато часу, влаштовуючи чаювання і милуючись видом з вікна. Також, можна зберігати на ньому продукти, заготовки, вирощувати квіти. Для того щоб все це було можливо не тільки влітку і утеплюють балкон.

Розглянемо основні етапи утеплення балкона.

1. Перше і дуже важливий захід, який потрібно зробити - це провести скління балкона. Причому, встановлювати краще металопластикові вікна з дво- або трикамерні склопакетами. Тому що через звичайно скло з дерев'яною рамою близько 70% тепла, при неякісному утепленні, відходить. Тому, якщо ви хочете, щоб утеплення лоджії дало відчутний результат, то проведіть її скління пластиком, і довірте це, вельми складне, справу професіоналам.

2. Наступний етап - це забивання щілин, адже вони є однією з причин витоку тепла. Для цього можна використовувати будь герметик, однак найпоширенішим є піна монтажна. Спочатку великі щілини ущільнюються підручними матеріалами (фанера, пінопласт), а потім вже заливаються герметиком. Після того, як герметик висох, обрізати його надлишки.

3. Далі виконується гідроізоляція внутрішньої поверхні балкона. Для цього застосовують руберойд або інший гідроізоляційний матеріал. Приклеювати гідроізоляцію до основи необхідно внахлест. Склеювання відбувається за допомогою газового пальника. Можна використовувати рідкі проникаючі ізоляції. Наприклад, пенетрон, який за допомогою кисті або валика наноситься на вологу поверхню. Або, як варіант, можуть застосовуватися різні фарбувальні, мастичні та інші матеріали.

4. Тепер черга монтажу самого утеплювача. Як утеплювач може застосовуватися: Піноплекс (екструдований пінополістирол), вагонка, пінопласт, мінеральна вата та інші матеріали.

Піноплекс має низьку теплопровідність, високу міцність і стійкістю до дії вологи. Кріпиться до поверхні за схемою «шип-паз», або встик. Він випускається у формі плит товщиною 20-100 мм. Піноплекс є дуже поширеним утеплювачем.

Також широко поширеним утеплювачем є пінопласт. Він менш міцний, але краще зберігає тепло (нижче теплопровідність), і так само стійкий до дії вологи. Товщина листа пінопласту може становити 50-150мм.

Утеплення балкона вагонкою можливо тільки в якості додаткового шару. Або єдиним шаром, якщо поверхні межують з опалювальними приміщеннями. Утеплення мінеральною ватою не рекомендується через низькі характеристик міцності. Також важко щільно і без щілин зістикувати матеріал.

Утепление балкона своими руками. 5. Після закріплення утеплювача укладається пароізоляція. Для цього можна скористатися спіненим поліетиленом, але більш вдалим варіантом вважається Пенофол, який з одного боку фольгований. Кріпиться він встик, алюмінієвої стороною всередину балкона (для відображення тепла), і по стиках приклеюється за допомогою алюмінієвого скотча.

6. Виконується обробка стелі, потім стін.

7. Робиться підлогу. Він може бути дерев'яним на лагах, бетонним, наливним.

Ось була розглянута в загальних рисах технологія утеплення балкона. І видно, що всі етапи, крім скління, можна виконати самостійно.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.v-tadawul.net uralpublic.ru vashdoctor.in.ua vazhelpgid.ru vcl-rf.ru vbatle.ru vervilsportschool.ru vet09.ru velostil.pro uznay-sam.ru